(+30) 211 182 3000   |   Αρχική

Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί θεωρίες που αναφέρουν ότι όταν παραμαγειρεύουμε τις αμυλούχες τροφές, όπως το ψωμί ή τις πατάτες, αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου. Μελέτες σε ζώα είχαν δείξει μία συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης τροφών που περιέχουν ακρυλαμίδιο και της εμφάνισης καρκίνου. Mεγάλες μελέτες σε ανθρώπους ωστόσο, δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης παραμαγειρεμένων αμυλούχων τροφών που περιέχουν ακρυλαμίδιο και του κινδύνου για καρκίνο.