(+30) 211 182 3000   |   Αρχική

Η σύσταση περιλαμβάνει κάθε τύπο κρέατος, ωστόσο ιδιαίτεαρα επιβαρυντική θεωρείται η κατανάλωση κρέατος που έχει υποστεί επεξεργασία, όπως ζύμωση, κάπνισμα- επεξεργασία που σαν στόχο έχει τη βελτίωση της γεύσης και της διατήρησης του κρέατος. Στα επεξεργασμένα κρέατα περιλαμβάνονται το ζαμπόν, το σαλάμι, το μπέικον και τα λουκάνικα.
Αν αγαπάτε το κόκκινο κρέας, περιορίστε την κατανάλωσή του στις τρεις μερίδες την εβδομάδα ήτοι σε ποσότητα 350 - 500 γραμμαρίων εβδομαδιαίως.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το κόκκινο κρέας είναι μία καλή πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου και άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως ψευδαργύρου και βιταμίνης B12.
Επιλέξτε άπαχα κομμάτια και αντικαταστήστε το με πουλερικά, ψάρι, αυγά και γαλακτοκομικά, που αποτελούν εξίσου καλές πηγές πρωτεΐνης και μικροθρεπτικών συστατικών.
Βγάλτε τελείως από τη διατροφή σας ή περιορίστε στο ελάχιστο την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος. #cancerprevention #tips #redmeat #careandcure_athens