(+30) 211 182 3000   |   Αρχική

Πολλές φορές οι ασθενείς με καρκίνο, αναγκάζονται στο πλαίσιο της θεραπείας τους να υποβληθούν σε επεμβάσεις για την αφαίρεση όγκων ή σε θεραπείες (π.χ. χημειοθεραπεία) που προκαλούν σημαντικές αλλαγές στην εμφάνισή τους.

Μια άλλη πρόκληση επομένως -ιδίως όταν μιλάμε για καρκίνο του μαστού ή καρκίνο κεφαλής και τραχήλου- είναι η διαχείριση των αλλαγών που έχει υποστεί το σώμα του ασθενούς και των ψυχολογικών μεταπτώσεων που αυτές προκαλούν.

Σε αυτό το σημείο, σημαντικός είναι ο ρόλος της ψυχολόγου του κέντρου που έρχεται να βοηθήσει στον ασθενή στη διαχείριση των αρνητικών του συναισθημάτων.

Επιπλέον, με τη βοήθεια αισθητικού συμβούλου, ο ασθενής (και κυρίως η ασθενής) θα λάβει συμβουλές για το πώς μπορεί να κρύψει τις αλλαγές στο σώμα του/της ή να τις μετατρέψει σε …πλεονέκτημα!

Στο αμέσως επόμενο στάδιο, μια άλλη μεγάλη πρόκληση αφορά στην αποκατάσταση αυτών των αλλαγών, που θα επιτρέψουν στον ασθενή να νιώσει ότι έχει ξανά τον έλεγχο του σώματός του και να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του.

Ζητήστε ραντεβού

Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Είστε Ρομπότ;