(+30) 211 182 3000   |   Αρχική

Ο βελονισμός, μια αρχαία τεχνική της παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής, με ιστορία 3.000 ετών, συνιστά μια ασφαλή και αποτελεσματική επιλογή για την αντιμετώπιση των παρενεργειών που βιώνουν οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπείες για τον καρκίνο.

Κατά τη συνεδρία, ο βελονιστής τοποθετεί πολύ μικρές και λεπτές βελόνες (σε μέγεθος τρίχας) σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Με τον τρόπο αυτό ενεργοποιεί συγκεκριμένα σημεία του νευρικού συστήματος (εγκέφαλος, περιφέρεια, σπονδυλική στήλη) αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς, ενώ παράλληλα ευνοεί την ορμονική ισορροπία. Η τοποθέτηση της βελόνας είναι ανώδυνη- κάποιοι την παρομοιάζουν με το τσίμπημα ενός κουνουπιού, ενώ άλλοι δεν την αισθάνονται καθόλου.

Οι μόνες παρενέργειες που έχουν εμφανιστεί είναι σε ασθενείς που λαμβάνουν αντιθρομβωτική αγωγή, οι οποίοι ενδέχεται, στα σημεία του τσιμπήματος να παρουσιάσουν ήπιες μελανιές.

Ο βελονισμός ανακουφίζει τον ασθενή από τα ενοχλητικά και επώδυνα συμπτώματα των παρενεργειών της χημειοθεραπείας, ενεργοποιώντας τις άμυνες που ο οργανισμός διαθέτει ήδη. Για αυτόν τον λόγο, θεωρείται μία απόλυτα φυσική προσέγγιση, που δεν εμπλέκεται στην όποια φαρμακευτική ή άλλη αγωγή.

Με τον βελονισμό, ο ασθενής με καρκίνο μπορεί να πετύχει:

  • διαχείριση του πόνου του - μελέτες έχουν δείξει ότι η ένταση του πόνου μπορεί να μειωθεί έως και κατά 40%
  • Καταπολέμηση της ναυτίας και των εμέτων, της μετεγχειρητικής ναυτίας, της περιφερειακής νευροπάθειας και του αισθήματος κόπωσης (σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει και το 30%).
  • Καταπολέμηση της αϋπνίας, της ξηροστομίας, των εξάψεων (έως και κατά 50%).

Ζητήστε ραντεβού

Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Είστε Ρομπότ;