(+30) 211 182 3000   |   Αρχική

Μια ογκολογική διάγνωση είναι από μόνη της ένα γεγονός που προκαλεί ξάφνιασμα και πανικό, τόσο στον ίδιο τον ασθενή, όσο και στην οικογένειά του. Είναι απόλυτα φυσικό και συνηθισμένο, ο ασθενής που μόλις διαγνώστηκε με καρκίνο να αισθάνεται φόβο, αγωνία, θυμό, θλίψη, μοναξιά, μελαγχολία ή κατάθλιψη.

Η καθημερινότητά του ξαφνικά αλλάζει και οι ισορροπίες ανατρέπονται. Όλα όσα τον απασχολούσαν έως τη στιγμή της διάγνωσης μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και ο στόχος είναι πλέον ένας: να γίνει καλά.

Στο Care & Cure Oncology Center αυτό το γνωρίζουμε καλά. Με τη βοήθεια της ψυχολόγου μας, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τον ασθενή να διαχειριστεί το γεγονός και τα συναισθήματα που προκαλεί αυτή η αλλαγή. Η σύμβουλος ψυχικής υγείας του Κέντρου μας προσφέρει σε κάθε ασθενή (και στους οικείους του) την απαραίτητη υποστήριξη και συμβουλευτική για τη συναισθηματική διαχείριση της διάγνωσης του καρκίνου και της θεραπείας του. Από το πρώτο κιόλας ραντεβού, η ψυχολόγος θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε κάποιες από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε και να καταρτίσετε μαζί ένα πλάνο για τη διαχείρισή τους.

Σταδιακά, θέλουμε ο ασθενής να μπορέσει με τη βοήθεια διαφόρων θεραπευτικών τεχνικών, να αναπτύξει τις δικές του στρατηγικές βοήθειας, να νιώσει δυνατός και μέσα από τη γνώση και τις δεξιότητες που θα αποκτήσει, να αισθανθεί ότι ανακτά τον έλεγχο της ζωής του.

Και εδώ, η εξατομίκευση είναι το «κλειδί». Στη βάση της πάγιας πεποίθησής μας ότι κάθε ασθενής είναι μοναδικός, καθώς «φέρει» τα δικά του βιώματα, συναισθήματα και σκέψεις, προσφέρουμε εξατομικευμένη ψυχολογική υποστήριξη για τα θέματα που τον απασχολούν, τον βοηθούμε να διαχειριστεί την ασθένειά του και τις αντιδράσεις του κοινωνικού του περιβάλλοντος. Κάτι τέτοιο, μειώνει αποδεδειγμένα τη συναισθηματική φόρτιση και βελτιώνει σημαντικά την καθημερινότητα του ασθενούς.

Στο Care & Cure παρέχονται τόσο ατομικές όσο και ομαδικές συνεδρίες. Κάθε Τετάρτη για παράδειγμα, έχουμε ομάδες υποστήριξης των συγγενών/συνοδών των ογκολογικών ασθενών. Εκτός από τον ασθενή με καρκίνο, καλούμαστε συχνά να φροντίσουμε και τους ανθρώπους που στηρίζουν και φροντίζουν τον ογκολογικό ασθενή σε αυτή τη διαδρομή. Οι συγγενείς των ασθενών με καρκίνο χρειάζονται και αυτοί στήριξη και έχουν ανάγκη να κατανοήσουν, να εκφράσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους.

Κάθε σαββατοκύριακο τέλος, στο Care & Cure διοργανώνονται –σε συνεργασία και με τις άλλες ειδικότητες του κέντρου- σεμινάρια και εργαστήρια με ποικίλα θέματα που βοηθούν τον ασθενή και τους οικείους του να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου.

Ζητήστε ραντεβού

Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Είστε Ρομπότ;