(+30) 211 182 3000   |   Αρχική

Ένας ασθενής με καρκίνο βιώνει πολύ πιο έντονα επίπεδα άγχους, κατάθλιψης και φόβου. Συνήθως, το άγχος εκδηλώνεται τόσο σε φυσικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Παράλληλα, η θεραπεία μπορεί να του προκαλέσει κούραση, αγωνία, δυσκολία στον ύπνο, κατάθλιψη και αίσθηση αδυναμίας. H yoga είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση όλων των παραπάνω.

Η yoga, γνωστή από την αρχαιότητα, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια μορφή φυσικής άσκησης και προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Έρευνες έχουν δείξει ότι η γιόγκα συμβάλλει στην ισορροπία, στην ηρεμία και στη γαλήνη, σε νοητικό, συναισθηματικό και φυσικό επίπεδο.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ασθενείς με καρκίνο, που παρακολουθούν συστηματικά μαθήματα yoga δύο φορές την εβδομάδα εμφανίζουν μικρότερη δυσκολία στον ύπνο, που προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από τις διαρκείς σκέψεις ανησυχίας και αγωνίας, εμφανίζουν πολύ μικρότερα επίπεδα κούρασης και καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε συναισθηματικό επίπεδο, η yoga βοηθά τους πάσχοντες από καρκίνο να ξανασυνδεθούν με το σώμα τους μετά τη χημειοθεραπεία, την ακτινοβολία ή τη χειρουργική επέμβαση.

Οι ασκήσεις της yoga δημιουργούν ένα αίσθημα ευφορίας, ενώ οι πρακτικές αναπνοής και καθοδηγούμενου οραματισμού ανακουφίζουν από το στρες και δημιουργούν μια αίσθηση εσωτερικής γαλήνης και ηρεμίας, συμβάλλοντας στην καλύτερη συναισθηματική διαχείριση της θεραπείας.

Βελτιώνουν επίσης την ευλυγισία, δυναμώνουν και τονώνουν το μυικό σύστημα απομακρύνοντας τυχόν συμπτώματα πόνου και κούρασης.

Ζητήστε ραντεβού

Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Είστε Ρομπότ;