(+30) 211 182 3000   |   Αρχική

Σημαντικές βελτιώσεις στην καθημερινότητα και στην ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο μπορεί να φέρει η γιόγκα, για αυτό και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι στην προσέγγιση των ογκολογικών ασθενών.
H γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή σε διάφορα στάδια του ογκολογικού του ταξιδιού: Μπορεί να τον βοηθήσει να διαχειριστεί τον φόβο και την αγωνία που αισθάνεται για τη θεραπεία και την έκβασή της. Να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη, την αίσθηση αδυναμίας αλλά και την κόπωση που προκαλεί η νόσος.
Έρευνες έχουν δείξει ότι ασθενείς με καρκίνο, που παρακολουθούν συστηματικά μαθήματα yoga δύο φορές την εβδομάδα εμφανίζουν μικρότερη δυσκολία στον ύπνο, μειωμένα επίπεδα κούρασης και καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε συναισθηματικό επίπεδο, η yoga βοηθά επίσης τους πάσχοντες από καρκίνο να ασθανθούν ότι ανακτούν τον έλεγχο του σώματός τους μετά τη χημειοθεραπεία, την ακτινοβολία ή τη χειρουργική επέμβαση.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Care & Cure Oncology Center έχει εντάξει τη γιόγκα στις υπηρεσίες που παρέχει προς τους ασθενείς.