(+30) 211 182 3000   |   Αρχική

Πολύ συχνά, μετά τη διάγνωση, ένας ασθενής αισθάνεται φόβο, άγχος και πανικό.
Τα συναισθήματα αυτά είναι συνήθως πιο έντονα όταν ο ασθενής σκέφτεται πως πρέπει να πάει στο νοσοκομείο για τη θεραπεία του και ακόμη περισσότερο μετά τη θεραπεία, όταν πρέπει να πάει στο νοσοκομείο για επανέλεγχο.
Κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο για να διαχειριστεί τα άγχη του. Δοκιμάστε να μιλήσετε σε κάποιον φίλο ή συγγενή, για να σας υποστηρίξει στη διάρκεια της θεραπείας σας. Οι εξειδικευμένοι νοσηλευτές και ο θεράπων ιατρός σας μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν, οι πρώτες δείχνοντάς σας κάποιες απλές τεχνικές χαλάρωσης και ο γιατρός σας λύνοντας κάθε απορία σας και απαντώντας σε κάθε ανησυχία σας με απλό και κατανοητό τρόπο.  Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεστε μαζί του κάθε σκέψη και κάθε ανησυχία.
Αν το άγχος σας είναι τόσο έντονο που εμποδίζει την καθημερινότητά σας, ο γιατρός θα σας παραπέμψει σε εξειδεικευμένο ψυχολόγο. Μην σκεφθείς ότι είσαι αδύναμος επειδή δεν μπορείς να διαχειριστείς το άγχος που ο καρκίνος προκάλεσε στη ζωή σου. Ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Η επίσκεψη στον ειδικό, σημαίνει ότι είσαι αρκετά δυνατός ώστε να αναζητήσεις βοήθεια.
Οι περισσότεροι ασθενείς θα μπορέσουν να διαχειριστούν τις συναισθηματικές δυσκολίες τους, το σοβαρό τους άγχος, τις διαταραχές πανικού και τις διαταραχές ύπνου, με τη βοήθεια συμβουλευτικής, γνωστικής και συμπεριφορικής θεραπείας και ψυχοθεραπείας. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο γιατρός μπορεί να σας συνταγογραφήσει αγχολυτικά για να διαχειριστείτε την κατάσταση.