(+30) 211 182 3000   |   Αρχική

Η αυξημένη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής είναι θεμιτή, η αντικατάσταση όμως ολόκληρων ομάδων τρoφίμων από χυμούς, δεν ενδείκνυται- μην ξεχνάτε πως με την κατανάλωση χυμού στερείστε τις πολύτιμες για τον οργανισμό φυτικές ίνες.

Επιπλέον, όπως τονίζει η Παθολόγος - Ογκολόγος, Διευθύντρια της Δ Ογκολογικής Κλινικής του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Care & Cure Oncology Center, Δρ Φλώρα Σταυρίδη, "ο ανθρώπινος οργανισμός δεν έχει ανάγκη από την κατανάλωση χυμών προκειμένου να αποτοξινωθεί. Το σώμα αποβάλλει από μόνο του τις βλαπτικές τοξίνες που μπορούν να βάλουν τον οργανισμό σας σε κίνδυνο, μέσω του ήπατος και των νεφρών. Mάλιστα, κάποιες από αυτές τις απόλυτες δίαιτες μπορεί να κάνουν μεγαλύτερο κακό παρά καλό, καθώς είναι περιοριστικές και μπορούν να οδηγήσουν σε στέρηση πολύτιμων θρεπτικών συστατικών όπως η πρωτεΐνη".

Το "κλειδί", ακόμη και στην περίπτωση ογκολογικών ασθενών είναι το μέτρο και η ισορροπία, καταλήγει η κυρία Σταυρίδη. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις θρεπτικών συστατικών, χαμηλά επίπεδα ενέργειας και να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από εκείνα που διατείνεται ότι μπορεί να λύσει.