(+30) 211 182 3000   |   Αρχική

Η κυρία Σταυρίδη παρακολουθεί όλες τις σύγχρονες θεραπευτικές εξελίξεις στην Ογκολογία συμμετέχοντας σε Διεθνή Συνέδρια, παρουσιάζοντας ομιλίες και επιστημονικές εργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχοντας στις κορυφαίες Διεθνείς Ογκολογικές Οργανώσεις (ESMO, ASCO). Όλες αυτές τις σύγχρονες θεραπευτικές εξελίξεις τις εφαρμόζει στην πράξη: Στο Care & Cure εφαρμόζονται τα πιο σύγχρονα διεθνή θεραπευτικά πρωτόκολλα και όλες οι νεώτερες, καινοτόμες, ελπιδοφόρες θεραπείες. Εκτός λοιπόν από τις κλασικές θεραπευτικές επιλογές (χειρουργική επέμβαση, ακτινοβολία, χημειοθεραπεία), στο κέντρο μας προτείνουμε:

  • Στοχευμένες Θεραπείες: Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται τα φάρμακα που με μικρά μόρια στοχεύουν δομές στο εσωτερικό των καρκινικών κυττάρων και τις διαταράσσουν, προκαλώντας τον θάνατό τους. Άλλα φάρμακα αυτής της κατηγορίας (όπως για παράδειγμα τα μονοκλωνικά αντισώματα) σκοτώνουν επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα, χωρίς να βλάπτουν τα υπόλοιπα κύτταρα του οργανισμού, διεγείροντας ταυτόχρονα το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως κάνουν τα εμβόλια. Τέλος, τα αντιαγγειογενετικα φάρμακα παρεμποδίζουν τη δημιουργία των αιμοφόρων αγγείων, που τροφοδοτούν με οξυγόνο τα καρκινικά κύτταρα, προκαλώντας τον θάνατό τους.
  • Ανοσοθεραπεία: Η ανοσοθεραπεία «χρησιμοποιεί» το ανοσοποιητικό σύστημα για να καταπολεμήσει τον καρκίνο. Η διαφορά της από άλλες αντικαρκινικές θεραπείες είναι ότι δεν στοχεύει στα καρκινικά κύτταρα, αλλά «εκπαιδεύει» το ανοσοποιητικό να αναγνωρίζει και να επιτίθεται επιλεκτικά στα παθολογικά κύτταρα. Ταυτόχρονα, προσφέρει μακροχρόνια μνήμη στο ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να προσαρμόζεται συνεχώς και σε βάθος χρόνου στην καταπολέμηση του καρκίνου, προσφέροντας μακροχρόνια αποτελέσματα στον ασθενή. Σήμερα, έχει εγκριθεί η χρήση της στα νεοπλάσματα του πνεύμονα, νεφρού ουροδόχου κύστεως, μελάνωμα, και σε κάποιες περιπτώσεις σε νεοπλάσματα παχέος εντέρου και στομάχου.
  • Μοριακές Θεραπείες: Πρόκειται για εξατομικευμένες θεραπείες, με φάρμακα που αναστέλλουν την αύξηση και επέκταση του καρκίνου, δρώντας σε εξειδικευμένα μόρια των καρκινικών κυττάρων που εμπλέκονται στον πολλαπλασιασμό τους.
  • Ακτινοχειρουργική γ-knife (για χρήση στον καρκίνο του εγκεφάλου αλλά και αλλού): Σε αυτή τη μέθοδο, υψηλή δόση ακτινοβολίας χορηγείται με πολύ μεγάλη ακρίβεια στον όγκο ή στις εστιακές βλάβες, αφήνοντας άθικτο τον περιβάλλοντα ιστό. Η θεραπεία με Gamma Knife δεν αφαιρεί τον όγκο, αλλά καταστρέφει το DNA των κυττάρων του όγκου-στόχου, τα οποία χάνουν την ικανότητα αναπαραγωγής τους, λύονται και απομακρύνονται με τη βοήθεια του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Νovo TTF: Πρόκειται για μια συσκευή, που χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό ώστε να διακόψει τη μίτωση, δηλαδή τη διαδικασία κατά την οποία ένα κύτταρο διπλασιάζεται. Γενικά, ο καρκίνος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μίτωση ακραίας μορφής, όπου το κύτταρο δεν διπλασιάζεται αλλά πολλαπλασιάζεται με ταχείς ρυθμούς. Το Novo TTF δημιουργεί εναλλασσόμενο ηλεκτρικό πεδίο, το οποίο διαταράσσει το ηλεκτρικό δίπολο που σχηματίζεται όταν ένα κύτταρο διαιρείται στα δύο. Έτσι, το κύτταρο καθίσταται μη βιώσιμο και εξουδετερώνεται.

Ζητήστε ραντεβού

Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Είστε Ρομπότ;