(+30) 211 182 3000   |   Αρχική

Το Care & Cure Oncology Center είναι ένα εξειδικευμένο κέντρο Ολοκληρωμένης Ογκολογικής Συμβουλευτικής και Φροντίδας βασισμένο πάνω σε διεθνή πρότυπα. Βασίζεται στη γνώση και την εμπειρία της Ογκολόγου κυρίας Φλώρας Σταυρίδη που από το 2000 ασχολείται αποκλειστικά με την φροντίδα των ασθενών με καρκίνο, προσφέροντας μια σύγχρονη και νεωτεριστική προσέγγιση κι εξατομικευμένη φροντίδα στον ογκολογικό ασθενή, σε ένα ιδιαίτερης αισθητικής ιατρικό περιβάλλον.

Βασική αρχή του Κέντρου μας είναι ότι κάθε ασθενής είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα, αλλά και ολιστικά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός των ιδιαιτεροτήτων, των αναγκών και των προτιμήσεών του, τόσο κατά τη διάρκεια της διάγνωσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας του, αλλά και μετά από αυτήν.

Στο Care & Cure Oncology Center μπορεί κανείς να βρει όλες εκείνες τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο ογκολογικός ασθενής και το άμεσο περιβάλλον του- π.χ. ψυχολογική και διαιτολογική υποστήριξη, yoga, συμβουλευτική αισθητική κ.λπ. Η ομάδα του Care & Cure βρίσκεται πάντα δίπλα στον ασθενή με καρκίνο, παρέχοντας μικρά “μυστικά”, τόσο στον ίδιο όσο και στο οικογενειακό του περιβάλλον, που μπορούν να κάνουν πολύ πιο βατό και ανεκτό το «ογκολογικό ταξίδι» του. Η εμπειρία της ομάδας μας καθιστά μάλιστα δυνατή την αναγνώριση των ιδιαίτερων δυσκολιών και των αναγκών κάθε ασθενούς ξεχωριστά και την αντιμετώπισή τους με ιδιαίτερο σεβασμό και φροντίδα.

Επιπλέον, για την καταπολέμηση τυχόν δυσκολιών που ο ασθενής μπορεί να αντιμετωπίσει κατ’ οίκον, αναλαμβάνουμε να βοηθήσουμε με εξειδικευμένη νοσηλεύτρια και ιατρό, προσφέροντας φροντίδα στο σπίτι, όταν αυτή κρίνεται αναγκαία. Με τη βοήθεια αυτή, ο ογκολογικός ασθενής μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα καταστάσεις, όπως ο χρόνιος πόνος ή οι παρενέργειες της θεραπείας του, όπως οι έμετοι, η ναυτία, η κόπωση και η δυσκοιλιότητα.

Τέλος, σε εμάς, η φροντίδα και η υποστήριξη δεν σταματά με το πέρας της θεραπείας, αλλά συνεχίζεται με συνέπεια και μετά την ολοκλήρωσή της και για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται αναγκαίο, για κάθε ασθενή ξεχωριστά.