(+30) 211 182 3000   |   Αρχική

Η Ομάδα μας

Ιατρικό προσωπικό

Ογκολόγος
Γυναικολόγος
Παθολόγος
Αιματολόγος
Φλώρα Σταυρίδη – Ογκολόγος

Δρ. Φλώρα Σταυρίδη – Ογκολόγος ΜD, MSc, MRCP, Διευθύντρια Δ' Ογκολογικής Κλινικής του Ομίλου ΥΓΕΙΑ 

Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2000. Έλαβε την ειδικότητα της Παθολόγου –Ογκολόγου στην Αγγλία, όπου εργάστηκε επί δεκαετία σε εξειδικευμένα Ογκολογικά Κέντρα (Royal Marsden Hospital, Guys and St Thomas’s).

Έχει εξειδικευθεί στον καρκίνο του μαστού, στον γυναικολογικό και στον ουρογεννητικό καρκίνο, καθώς και στην παρηγορητική φροντίδα των ογκολογικών ασθενών. Από το 2007 έως το 2009 διετέλεσε Λέκτορας στην Πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή του Νοσοκομείου Guys and St.Thomas στο Λονδίνο, ενώ την ίδια χρονική περίοδο εργάσθηκε ως Senior Registrar στο Royal Marsden και Guys and St. Thomas’ Hospital.

Το Σεπτέμβριο του 2009 επέστρεψε στην Ελλάδα για να εργαστεί ως Επιστημονική Συνεργάτης στο Νοσοκομείο Σωτηρία, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2010 εντάχθηκε στο δυναμικό του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Το πολύπλευρο ενδιαφέρον της για την Ογκολογία αλλά και για τη Διοίκηση Μονάδων Υγείας την οδήγησε στην ολοκλήρωση δύο μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Το 2011 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με ιδιαίτερη έμφαση στην Κλινική Ηγεσία και Διαχείριση, στην Ορθή Κλινική Πρακτική και στις Δεξιότητες Επικοινωνίας και Συνέντευξης και την ίδια χρονιά ολοκλήρωσε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Institute of Cancer Research του Λονδίνου στην Παθολογική Ογκολογία.

Σήμερα, η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη είναι Διευθύντρια της Δ' Ογκολογικής Κλινικής του Ομίλου ΥΓΕΙΑ.

Δίνει συχνά ομιλίες και συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια, ενώ συμμετέχει και σε ερευνητικές εργασίες που δημοσιεύονται σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης - Γυναικολόγος

Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Με την ολοκλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικό) στην Ιεράπετρα ακολούθησε την ειδικότητα της Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία. Παράλληλα με την άσκηση της ειδικότητάς του, το χρονικό διάστημα 2000-2005, ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα τη «Συσχέτιση της ποιότητας των εμβρύων με τα πρωτόκολλα διέγερσης που εφαρμόζονται στην εξωσωματική γονιμοποίηση», στο Πανεπιστήμιο της Βόννης. Στο πλαίσιο της διατριβής του επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Yale και εργάστηκε ως επιστημονικός ερευνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ.

Το 2006, μόλις έλαβε την ειδικότητά του, ο Δρ. Ζερβομανωλάκης ανέλαβε τη θέση επιμελητή στην Κλινική Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Πανεπιστημίου του Innsbruck στην Αυστρία. Από τη θέση αυτή, ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη φροντίδα ζευγαριών με υπογονιμότητα και απέκτησε εκτεταμένη εμπειρία σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ως υπεύθυνος της αυστριακής τράπεζας ιστών ωοθήκης για νεαρές γυναίκες με καρκίνο που επιθυμούν την απόκτηση παιδιών μετά το τέλος της θεραπείας τους, πραγματοποίησε το 2009 την πρώτη επαναμεταμόσχευση ιστών ωοθήκης στην Αυστρία, μια από τις πρώτες επαναμεταμοσχεύσεις ιστών ωοθήκης παγκοσμίως.

Η σχετική εργασία απέσπασε το ερευνητικό βραβείο της Αυστριακής Εταιρίας Γυναικολογίας και της Αυστριακής Εταιρίας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Το 2008 ορίστηκε Αναπληρωτής Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2009, ο Δρ. Ζερβομανωλάκης άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε υπογόνιμα ζευγάρια, ενώ ίδρυσε στη χώρα μας την πρώτη τράπεζα ιστών ωοθήκης, που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 2008 σε συνεργασία με την Κλινική ΜΗΤΕΡΑ.

Η επαναμεταμόσχευση ιστών ωοθήκης απευθύνεται σε νεαρές γυναίκες με καρκίνο που επιθυμούν να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους μετά το τέλος της θεραπείας τους, αλλά και σε υγιείς γυναίκες που για μια σειρά από λόγους αναγκάζονται να «αναβάλουν» τη μητρότητα, για τη στιγμή που οι συνθήκες θα το ευνοούν. Οι γυναίκες αυτές υποβάλλονται σε λαπαροσκόπηση και αφαίρεση ιστών ωοθήκης για κρυοσυντήρηση που μπορούν να επαναμεταμοχευθούν μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας ή όταν το θελήσουν.

Από το 2015, ο κ. Ζερβομανωλάκης συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ.

O Δρ. Ζερβομανωλάκης είναι μέλος των Ευρωπαϊκής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής ESHRE, της Διεθνούς Εταιρίας Διατήρησης Γονιμότητας ISFP και του Πανεπιστημιακού Δικτύου Διατήρησης Γονιμότητας Fertiprotekt.

Δρ. Ελένη Γκόβα, Παθολόγος

Η Δρ. Ελένη Γκόβα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Εισήχθη με Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 2005.

Υπηρέτησε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και στο ΚΥ Μεγαλόπολης –Π.Ι Παραδεισίων στο πλαίσιο της υπηρεσίας υπαίθρου. Εργάστηκε επί διετίας στο Αιματολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου "Η Σωτηρία" ως εξωτερικός συνεργάτης, εκπαιδευόμενη στην προσέγγιση, διαχείριση και παρακολούθηση αιματολογικών ασθενών.

Ειδικεύτηκε στην Παθολογία στην Α’ Παθολογική Κλινική του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας –Πατησίων (2009-2014), συμμετέχοντας τόσο στις κλινικές όσο και στις ερευνητικές δραστηριότητες της Κλινικής. Έλαβε την ειδικότητα της Παθολογίας το 2014. Ειδικεύεται στην αντιμετώπιση οξέων παθολογικών προβλημάτων, όπως π.χ. λοιμώξεων, όσο και στη διαχείριση χρονίων νοσημάτων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, οι δυσλιπιδαιμίες, η οστεοπόρωση κ.λπ.

Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου "Μεταβολικά Νοσήματα Οστών" της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι συνεργάτης της Ογκολογικής Ομάδας της κ. Σταυρίδη στο Νοσοκομείο Υγεία-Μητέρα από τον Μάρτιο του 2016.

Παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Παθολογία, συμμετέχοντας σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Είναι μόνιμος κάτοικος Σπάτων, έγγαμη με δύο παιδιά.

Διαμαντίνα Βασιλάτου, Αιματολόγος

Ειδικεύθηκα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» λαμβάνοντας τον τίτλο ειδικότητας της Αιματολογίας το 2017.

Διατηρώ ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον και εργασίες μου έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Συνεργαζόμενη με τη Δ’ Παθολογική-Ογκολογική Κλινική του ΥΓΕΙΑ, φροντίζω ασθενείς με καλοήθεις και κακοήθεις αιματολογικές παθήσεις, επιδιώκοντας άριστα αποτελέσματα, πάντα βασιζόμενη στις τρέχουσες κατευθυντήριες οδηγίες.

Γραμματειακή Υποστήριξη
Eυαγγελία Νικολοπούλου - Μαία
H Ευαγγελία Νικολοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Μαιευτική στα ΑΤΕΙ Αθήνας, από όπου και αποφοίτησε το 2011 με βαθμό Λίαν Καλώς. Έκανε την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ναυπλίου και ασχολήθηκε εκτενώς με τη μαιευτική και τον θηλασμό, λαμβάνοντας μέρος σε σχετικά σεμινάρια και εργαστήρια.
Εργάζεται στο Care & Cure και στο Woman Center από το 2011, συμμετέχοντας ενεργά στην ενημέρωση, φροντίδα και υποστήριξη όλων των ασθενών που απευθύνονται σε εμάς.
Το 2013 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της στο πρόγραμμα σπουδών “Έρευνα στην Γυναικεία Αναπαραγωγή” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Κρυσταλλία Οικονόμου - Γραμματέας
Η Κρυσταλλία γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.
Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας και διαθέτει  εκτενή εμπειρία στη γραμματειακή υποστήριξη. Από το 1995 έως και σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το αντικείμενο κι έχει διατελέσει Υπεύθυνη Υποδοχής και Γραμματείας σε αρκετά ιατρεία και επιχειρήσεις. Μιλάει αγγλικά και χειρίζεται άριστα όλα τα σύγχρονα προγράμματα γραμματειακής υποστήριξης.
Εργάζεται στο Care & Cure από το 2016 και είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να σας βοηθήσει να οργανώσετε και να πραγματοποιήσετε τις επισκέψεις σας στο κέντρο μας.
Ψυχολογική Υποστήριξη
Yoga
Άντα Στυλιανίδου
Η Άντα Στυλιανίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη yoga από το 2003 και είναι δασκάλα yoga από το 2010. Τα μαθήματά της βασίζονται στα συστήματα YogaWorks, Hatha και Ashtanga Vinyasa. Κατέχει πτυχίο διδασκαλίας 200 ωρών από το YogaWorks, ένα σύστημα που συνδυάζει Ashtanga Vinyasa, Iyengar και Vinieyoga. Είναι εγγεγραμμένη στην παγκόσμια πιστοποίηση Δασκάλων Yoga (Yoga Alliance). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διακεκριμένους δασκάλους από το εξωτερικό στο θεραπευτικό σύστημα της Anusara, στην Ashtanga και στην προγεννετική γιόγκα, μέσα από το σύστημα Birthlight.
Το 2012 ταξίδεψε στην Ινδία για να μελετήσει τη yoga κάτω από την καθοδήγηση του πνευματικού Δασκάλου SwamiSanthiprasad (School of Santhi). Αυτή η εμπειρία εμβάθυνε τη γνώση της στην Επιστήμη της Yoga, την Kundalini και το Διαλογισμό.  Εκεί απέκτησε και το δεύτερο πτυχίο της, στη HathaYoga, που είναι επίσης αναγνωρισμένο από το Yoga Alliance. Είναι επίσης, θεραπεύτρια Ρέικι και Thai Massage.
Εμπλουτίζει διαρκώς συνεχώς την εμπειρία της στη yoga μέσα από την προσωπική της πρακτική και την καθοδήγηση των δασκάλων της και προσφέρει στους μαθητές της ένα εργαλείο άσκησης και προσωπικής αναζήτησης για να βρουν την ισορροπία τους, στο σώμα, στον νου και στην ψυχή- κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν ασθενή με ένα οξύ ογκολογικό πρόβλημα.
Νοσηλεύτριες
Κατερίνα Πλυμάκη
Η Κατερίνα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής των ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. Σ.Β.Ι.Ε. Εργάζεται στον χώρο της υγείας από το 2012.
Μιλάει πολύ καλά Αγγλικά.
Αποτελεί το νεώτερο μέλος της οικογένειας του Care & Cure και είναι πάντα έτοιμη να σας εξυπηρετήσει.