(+30) 211 182 3000   |   Αρχική

Η ζάχαρη δεν επιδεινώνει τον καρκίνο. Όλα τα κύτταρα του οργανισμού, ακόμη και τα καρκινικά βασίζονται στη γλυκόζη για την επιβίωσή τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δίνοντας περισσότερη ζάχαρη στα καρκινικά κύτταρα τα βοηθούμε να μεγαλώσουν γρηγορότερα. Ούτε ότι απομακρύνοντας από τη διατροφή μας κάθε είδος υδατάνθρακα, μπορούμε να επιβραδύνουμε την ανάπτυξή τους. Οι υδατάνθρακες, ακόμη και η κλασική ζάχαρη, δεν βλάπτουν- αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο. Μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή, χωρίς στερήσεις και υπερβολές, είναι πάντα το κλειδί.
Κάποιες έρευνες ωστόσο έχουν συνδέσει την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης με την εμφάνιση συγκεκριμένων ειδών καρκίνου, όπως του οισοφάγου. Η ζάχαρη μπορεί επίσης να συμβάλει εμμέσως στην εμφάνιση καρκίνου: οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους και παχυσαρκία, έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για καρκινογένεση.