(+30) 211 182 3000   |   Αρχική

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα που να δείχνουν με βεβαιότητα πως τα βιολογικά τρόφιμα προστατεύουν περισσότερο από τον καρκίνο. Ναι μεν περιέχουν ελαφρά υψηλότερες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών και χαμηλότερα επίπεδα ζιζανιοκτόνων ή πιο φιλικά ζιζανιοκτόνα, ωστόσο οι διαθέσιμες έρευνες είναι λίγες.

Μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τη μείωση του κινδύνου για καρκίνο (λεμφώματος Non Hodgkin’s και μετεμμηνοπαυσιακού καρκίνου του μαστού) μόλις κατά 0,6%.

"Το μήνυμα που δίνουμε στον κόσμο για την πρόληψη του καρκίνου είναι η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών, ανεξάρτητα από το αν είναι βιολογικά ή όχι, φρέσκα ή κατεψυγμένα", σημειώνει η Παθολόγος -Ογκολόγος, Διευθύντρια της Δ Ογκολογικής Κλινικής του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Care & Cure Oncology Center, Δρ Φλώρα Σταυρίδη.

Εξάλλου μια διατροφή βασισμένη 100% σε βιολογικά τρόφιμα δεν είναι κάτι εύκολο να επιτευχθεί, τόσο για πρακτικούς όσο και για οικονομικούς λόγους.