(+30) 211 182 3000   |   Αρχική

Νέα

Mε βασικό της πλεονέκτημα ότι δεν καταστρέφει τα υγιή κύτταρα του οργανισμού, όπως γινόταν μέχρι πρότινος με τη χημειοθεραπεία, με ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες και με ενδείξεις που συνεχώς διευρύνονται, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η ανοσοθεραπεία αποτελεί την αιχμή του δόρατος της σύγχρονης Ογκολογίας. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, όπως στον καρκίνο του πνεύμονα, η ανοσοθεραπεία έχει σε μεγάλο βαθμό υποκαταστατήσει τη χημειοθεραπεία.
Μάθετε περισσότερα στο συνοπτικό αλλά κατατοπιστικό βίντεο της Παθολόγου Ογκολόγου, Διευθύντριας της Δ Ογκολογικής Κλινικής του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Διευθύνουσας Συμβούλου του Care & Cure Oncology Center, Δρ Φλώρας Σταυρίδη.

 

Πιο κοντά παρά ποτέ στο να καταστήσουν τον καρκίνο χρόνια νόσο, ακόμη κι όταν μιλάμε για δύσκολους τύπους καρκίνου όπως το νεφροκυτταρικό καρκίνωμα, βρίσκονται πλέον οι επιστήμονες.
Τα ανωτέρω τόνισε σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Real η Παθολόγος- Ογκολόγος, Διευθύντρια Δ Ογκολογικής Κλινικής του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, διευθύνουσα σύμβουλος του Care Cure Oncology Center, Δρ Φλώρα Σταυρίδη.
"Γινόμαστε διαρκώς μάρτυρες συγκλονιστικών εξελίξεων στον τομέα της Ογκολογίας, τόσο ως προς τις θεραπευτικές εξελίξεις ως και ως προς την κατανόηση της καρκινογένεσης. Ανοσοθεραπεία και στοχευμένα φάρμακα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια το τοπίο στην αντιμετώπιση της νόσου", τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Σταυρίδη. Ακούστε περισσότερα στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί.