(+30) 211 182 3000   |   Αρχική

Νέα

Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί θεωρίες που αναφέρουν ότι όταν παραμαγειρεύουμε τις αμυλούχες τροφές, όπως το ψωμί ή τις πατάτες, αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου. Μελέτες σε ζώα είχαν δείξει μία συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης τροφών που περιέχουν ακρυλαμίδιο και της εμφάνισης καρκίνου. Mεγάλες μελέτες σε ανθρώπους ωστόσο, δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης παραμαγειρεμένων αμυλούχων τροφών που περιέχουν ακρυλαμίδιο και του κινδύνου για καρκίνο.

Με τις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές, τα νεύρα που παίζουν ρόλο στη στύση μπορούν να μείνουν ανέπαφα. Ωστόσο, θα χρειαστεί λίγος καιρός για να ανακτήσετε τη στυτική σας λειτουργία. Κατά κανόνα οι νεώτεροι άνδρες ανακτούν ταχύτερα τη στύση τους σε σχέση με τους άδρες μεγαλύτερης ηλικίας, σε κάθε περίπτωση όμως θα χρειαστούν από 4 έως 24 μήνες για να επανέλθετε στην πρότερή σας κατάσταση.
Για τους άνδρες που ανησυχούν για τις συνέπειες μιας επέμβασης αν την κρίνει κατάλληλη ο θεράπων ιατρός, υπάρχει η λύση της βραχυθεραπείας. Η βραχυθεραπεία συνίσταται στην εμφύτευση ραδιενεργών κόκκων στον προστάτη αδένα. Εκτός από ανώδυνη, η συγκεκριμένη μέθοδος δεν επηρεάζει τη σεξουαλική λειτουργία του ασθενούς.