(+30) 211 182 3000   |   Αρχική

Νέα

Περισσότερη ενημέρωση και περισσότερες εξετάσεις, πέραν της μαστογραφίας συστήνει ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων για τις γυναίκες με πυκνό μαστό. Η Δρ Φλώρα Σταυρίδη, Παθολόγος - Ογκολόγος, Διευθύντρια της Δ Ογκολογικής Κλινικής του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Care & Cure Oncology Center, σχολιάζει την αξία της νέας σύστασης του Οργανισμού, μιλώντας στο ειδησεογραφικό site The Caller. Περισσότερα εδώ
 

Σε μία νέα δημοσίευση η οποία φέρνει την ελληνική Χειρουργική και την Ογκολογία στην κορυφή του κόσμου όσον αφορά στην αντιμετώπιση του προχωρημένου τοπικοπεριοχικού καρκίνου του παγκρέατος έλαβε μέρος η Παθολόγος - Ογκολόγος, Διευθύντρια της Δ Ογκολογικής Κλινικής του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Care & Cure Oncology Center, Δρ Φλώρα Σταυρίδη.
Η μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Frontiers in Surgery», με lead author τον Γρηγόρη Τσιώτο, Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παγκρέατος και Διευθυντή της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ- ΥΓΕΙΑ, παρουσιάζει 40 πολύπλοκα περιστατικά ανεγχείρητου καρκίνου του παγκρέατος, στα οποία μετά από μια εξατομικευμένη ογκολογική θεραπεία, εφαρμόστηκε η απαιτητική τεχνική μετατροπής των ανεγχείρητων όγκων σε εγχειρήσιμους, με αφαίρεση και των γειτονικών εμπλεκομένων αρτηριών. Με τον τρόπο αυτό, το προσδόκιμο και η ποιότητα ζωής των πασχόντων από αυτό το δύσκολο και προχωρημένο νόσημα βελτιώθηκε σημαντικά.