(+30) 211 182 3000   |   Αρχική

Νέα

Υπάρχουν ισχυρά επιστημονικά δεδομένα που τεκμηριώνουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ ευθύνεται για αρκετούς καρκίνους, όπως του στόματος, του φάρυγγα, του λάρυγγα, του οισοφάγου, του ήπατος, του παχέος εντέρου, του μαστού και του στομάχου.
Ωστόσο, υπάρχουν και δεδομένα που δείχνουν ότι η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών βοηθάει στην προστασία κατά του καρκίνου του νεφρού - εύρημα που δεν είναι τόσο ισχυρό ώστε να υποστηρίξει την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς ο κίνδυνος για άλλους καρκίνους είναι μεγαλύτερος.
Το είδος του αλκοόλ που καταναλώνεται έχει σημασία;
Τα στοιχεία δείχνουν πως όλα τα αλκοολούχα ποτά έχουν παρόμοια αντίκτυπο στον κίνδυνο καρκίνου. Επομένως, η σύσταση για τη μη κατανάλωση αλκοόλ καλύπτει όλους τους τύπους των αλκοολούχων ποτών: μπύρα, κρασί, spirits, κ.ο.κ.
Το σημαντικό είναι η ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνεται: ακόμη και μικρές ποσότητες αλκοόλ μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για ορισμένους καρκίνους.

Κάντε τα πρωταγωνιστές της διατροφής σας, για την πρόληψη όχι μόνο του καρκίνου, αλλά και της παχυσαρκίας. Φροντίστε να καταναλώνετε τουλάχιστον 30 γραμμάρια φυτικών ινών και τουλάχιστον 400 γραμμάρια φρούτων και λαχανικών καθημερινά. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και τροφίμων πλουσίων σε φυτικές ίνες σύμφωνα με μελέτες προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Επιπλέον, όσο οι τροφές αυτές θα κερδίζουν έδαφος στη διατροφή σας, τόσο θα μειώνεται η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων, όπως ζυμαρικών και άσπρου ψωμιού, γλυκισμάτων και σακχάρων. Τι πρέπει να τρώτε: * Μη αμυλούχα λαχανικά και φρούτα- φροντίστε να έχουν διάφορα χρώματα. * Μη αμυλούχες ρίζες, όπως καρότα, σελινόριζα, αγκινάρες. * Τρόφιμα ολικής άλεσης, όπως καστανό ρύζι, βρώμη, κριθάρι και σίκαλη. #cancerprevention #tips #careandcure_athens