(+30) 211 182 3000   |   Αρχική

Νέα

Η αλκαλική δίαιτα βασίζεται στην άποψη ότι το αλκαλικό περιβάλλον είναι τοξικό για τον οργανισμό και αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων. Προσπαθεί να διορθώσει το pH του σώματος και δίνει έμφαση σε τρόφιμα που κάνουν λιγότερο όξινο το pH στο σώμα μας, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.

Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, το 80% των τροφών που καταναλώνουμε καθημερινά θα πρέπει να είναι αλκαλικές και μόλις το 20% τροφές που παράγουν όξινο φορτίο. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια και στη δεύτερη το μοσχάρι, τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά, τα επεξεργασμένα κρέατα, ο καφές, η ζάχαρη και το αλκοόλ.

"Η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών είναι κάτι που προτείνουμε στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, ωστόσο καμία αξιόπιστη επιστημονική μελέτη έως σήμερα δεν έχει υπάρξει που να επιβεβαιώνει ότι η αλκαλική δίαιτα προλαμβάνει τον καρκίνο", σημειώνει η Παθολόγος- Ογκολόγος, Διευθύντρια της Δ Ογκολογικής Κλινικής του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Care & Cure Oncology Center, Δρ Φλώρα Σταυρίδη.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι υπάρχουν και όξινα φρούτα: λεμόνια, λάιμ, λάχανο, σταφύλι, μανιτάρια, ρόδια και blueberries - κάποια από αυτά μάλιστα, μας προσφέρουν πολύτιμα για την υγεία αντιοξειδωτικά.

Σε ένα ακόμη βίντεο που παρουσιάζει εξελίξεις από το πρόσφατο ASCO, το σπουδαιότερο παγκοσμίως ετήσιο ογκολογικό συνέδριο, η Παθολόγος- Ογκολόγος Φλώρα Σταυρίδη, Διευθύντρια της Δ Ογκολογικής Κλινικής του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Care & Cure Oncology Center αναφέρει τις νεώτερες θεραπευτικές επιλογές στον κολο-ορθικό καρκίνο, στον καρκίνο του στομάχου και του παγκρέατος, ενώ έρχεται να διαλύσει και έναν ευρύτατα διαδεδομένο μύθο σχετικά με την πρόληψη: ότι η λήψη βιταμίνης D δεν προλαμβάνει την εμφάνιση καρκίνου. Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί. #careandcure_athens #oncology #asco