(+30) 211 182 3000   |   Αρχική

Νέα

Η σύσταση περιλαμβάνει κάθε τύπο κρέατος, ωστόσο ιδιαίτεαρα επιβαρυντική θεωρείται η κατανάλωση κρέατος που έχει υποστεί επεξεργασία, όπως ζύμωση, κάπνισμα- επεξεργασία που σαν στόχο έχει τη βελτίωση της γεύσης και της διατήρησης του κρέατος. Στα επεξεργασμένα κρέατα περιλαμβάνονται το ζαμπόν, το σαλάμι, το μπέικον και τα λουκάνικα.
Αν αγαπάτε το κόκκινο κρέας, περιορίστε την κατανάλωσή του στις τρεις μερίδες την εβδομάδα ήτοι σε ποσότητα 350 - 500 γραμμαρίων εβδομαδιαίως.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το κόκκινο κρέας είναι μία καλή πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου και άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως ψευδαργύρου και βιταμίνης B12.
Επιλέξτε άπαχα κομμάτια και αντικαταστήστε το με πουλερικά, ψάρι, αυγά και γαλακτοκομικά, που αποτελούν εξίσου καλές πηγές πρωτεΐνης και μικροθρεπτικών συστατικών.
Βγάλτε τελείως από τη διατροφή σας ή περιορίστε στο ελάχιστο την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος. #cancerprevention #tips #redmeat #careandcure_athens

Υπάρχουν ισχυρά επιστημονικά δεδομένα που τεκμηριώνουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ ευθύνεται για αρκετούς καρκίνους, όπως του στόματος, του φάρυγγα, του λάρυγγα, του οισοφάγου, του ήπατος, του παχέος εντέρου, του μαστού και του στομάχου.
Ωστόσο, υπάρχουν και δεδομένα που δείχνουν ότι η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών βοηθάει στην προστασία κατά του καρκίνου του νεφρού - εύρημα που δεν είναι τόσο ισχυρό ώστε να υποστηρίξει την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς ο κίνδυνος για άλλους καρκίνους είναι μεγαλύτερος.
Το είδος του αλκοόλ που καταναλώνεται έχει σημασία;
Τα στοιχεία δείχνουν πως όλα τα αλκοολούχα ποτά έχουν παρόμοια αντίκτυπο στον κίνδυνο καρκίνου. Επομένως, η σύσταση για τη μη κατανάλωση αλκοόλ καλύπτει όλους τους τύπους των αλκοολούχων ποτών: μπύρα, κρασί, spirits, κ.ο.κ.
Το σημαντικό είναι η ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνεται: ακόμη και μικρές ποσότητες αλκοόλ μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για ορισμένους καρκίνους.