(+30) 211 182 3000   |   Αρχική

Νέα

Η αλλαγή στη γεύση είναι μια πολύ συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια των αντινεοπλασματικών θεραπειών. Ένας τρόπος για να τη διαχειριστούμε, όσο κι αν μας φαίνεται περίεργο, είναι μέσω των διατροφικών μας επιλογών.

Βάλτε στη διατροφή σας περισσότερες στυφές τροφές, αποφύγετε τις μεταλλικές γεύσεις και αρωματίστε το νερό που πίνετε με φυτά όπως δυόσμο!

Χρησιμοποιήστε μπαχαρικά και καρυκεύματα για να ενισχύσετε τη γεύση του φαγητού σας και προτιμήστε να μη καταναλώνετε το φαγητό σας ζεστό.

Γενικά, η κατανάλωση κρύου φαγητού βοηθά.

Αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο στο γεύμα σας και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να το απολαύσει.

Τέλος, φροντίστε να μην εστιάζετε μόνο στη γεύση του φαγητού σας, αλλά και στη μυρωδιά.

#careandcure_athens #cancernutrition

To παρών σε μία ακόμη σημαντική εκδήλωση σχετικά με την Ογκολογία έδωσε το περασμένο σαββατοκύριακο η Παθολόγος Ογκολόγος, Διευθύντρια της Δ Ογκολογικής Κλινικής του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Care & Cure Oncology Center, Φλώρα Σταυρίδη, συμμετέχοντας ως προεδρεύουσα στο 5ο επιστημονικό Forum "Ογκολογία - Quo Vadis: Η αγωνία του γιατρού μετά την πρώτη επιτυχία", που διοργανώθηκε στο Λιμένι Λακωνίας, από το Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας.

Εκτός από τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα σε βασικούς τομείς της Ογκολογίας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης οι Ογκολόγοι είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν και τις συχνότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα ως ιατροί.